BLOGBERICHT.

Reiki voor kankerpatiënten

Ergens in maart dit jaar stond van de ene dag op de andere mijn wereld plots op zijn kop. Ik kreeg zomaar de diagnose borstkanker in de schoot geworpen. Had ik hierom gevraagd? Nee toch? En toch kwam het ook aan mijn deurtje kloppen en belandde ik ongewild in een rollercoaster van emoties, frustraties, verdriet, fysieke pijn, 1001 vragen,...

Plots word je geleefd: van het ene onderzoek naar het andere, van de ene ingreep in de andere, van de ene nabehandeling naar de volgende. Je leven wordt abrupt op "PAUZE" gezet, en dat mag je letterlijk nemen. Dit hele proces vraagt zoveel van ons menselijk lichaam, dat je gedwongen wordt je rust te nemen.

Veel rusten is - voor mij althans - ook veel tijd om na te denken. Ik had toch een Inwijding en opleiding Reiki I en II gevolgd, waarom dan niet op mezelf toepassen? Tijdens mijn opnames in het ziekenhuis heb ik dat dan ook gedaan. Van bevriende Reiki healers mocht ik ook Reikibehandeling op afstand ontvangen, waarvoor mijn dank. Wonderwel herstelde ik zeer vlug van beide ingrepen. Ook nu tijdens de nabehandeling (chemo) geef ik mezelf reiki, en dat geeft me rust. En tot nu toe heb ik haast geen last van vervelende bijwerkingen.

Dat deed bij mij een lichtje branden. Waarom geen Reiki behandelingen gaan geven specifiek gericht naar kankerpatiënten toe? Ik weet wat deze mensen meemaken en voelen, ik ben zelf immers ervaringsdeskundige vanop de eerste rij.

Heb jij, als K-patiënt dus, even nood aan rust in je hoofd en/of rust in je lijf? Gun jezelf dan de tijd voor een helende, ontspannende en energetische Reiki sessie. Want ook dit is een les die je aangereikt wordt als je met kanker te kampen krijgt: neem nu eens eindelijk de tijd voor jezelf, ZORG voor jezelf.

Eventueel aangevuld met een creatieve coachende sessie probeer ik dan samen met jou opnieuw je welverdiende balans terug te vinden.

Wat kost het jou? Omdat kanker handenvol geld kost, niet alleen aan de maatschappij maar vooral ook aan de patiënt, probeer ik de prijzen democratisch te houden.

Reikisessie van één uur: €25 (ipv €50) - een desgewenste opvolgsessie komt op €20 (ipv €40)

In combinatie met een EAC® coachingsessie: €50 bestaande uit:

*Reikisessie van één uur: €25

*EAC® consult van max. één uur: €25 (ipv €50)

Steeds na telefonische afspraak op 0473/73.79.75. aangezien ik zelf ook nog in behandeling ben.

Voor meer info - wat reiki precies is en wat de coachingsessie inhoudt - kan je terecht op de website: www.het-ontwaken.be (wordt eerstdaags bijgewerkt). En ik ben van plan, mits toestemming van het ziekenhuis, om er als vrijwilliger gratis sessies te geven op regelmatige basis. Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen om de wereld en het leven een klein beetje draaglijker maken voor de K-patiënt(en) onder ons. Gewoon, omdat je het verdient.


Archief
Volg me
  • Facebook Basic Square