BLOGBERICHT.

LEESGOESTING

Feestdagen zijn niet enkel dagen van feestgedruis en gezelligheid. Voor de meeste mensen zijn er ook enkele dagen vakantie aan gekoppeld. Ideaal om jezelf even van alle drukte en eventuele verplichtingen te ontdoen. Even de tijd voor jezelf te nemen en te onthaasten met... een goed boek? Mag kan ik jou inspireren met mijn persoonlijk lijstje? Wie weet zit er nog een ideetje tussen voor een last-minute kadootje om iemand mee te verrassen. Alvast veel 'leesgoesting' gewenst.

De moed om creatief te zijn. - Doreen Virtue

Doreen Virtue laat je in dit boek zien hoe je op verschillende manieren moed kan verzamelen en de kracht kan vinden om jezelf te zijn. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen die je helpen met het ontdekken van je natuurlijke talenten, creatieve roepingen en interesses. De auteur deelt ook fascinerende onderzoeken over hoe iedereen met gemak een creatief, succesvol en tevreden persoon kan worden. 'De moed om creatief te zijn' is een boek vol praktisch advies, wetenschappelijk onderzoek en waargebeurde verhalen, waarmee je het geloof in jezelf en je creativiteit vindt. (216 blz)

Deze ligt nu op mijn nachttafeltje, om me misschien het laatste zetje in de rug te geven die ik nog nodig heb?

Robert Langdon, hoogleraar in de kunstgeschiedenis, is als gast aanwezig in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor de presentatie van een onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Maar de zorgvuldig georkestreerde avond draait plotseling uit op in een onvoorziene chaos, waardoor de waardevolle ontdekking van miljardair en futuroloog Edmond Kirsch voorgoed dreigt te verdwijnen. Geconfronteerd met een directe dreiging weet Robert Langdon uit Bilbao te ontsnappen, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Langdon wordt geconfronteerd met de vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden. Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? 'OORSPRONG' is een adembenemend avontuur vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. (542 blz)

Nadat Billy overleden is, zoekt hij contact met zijn zus Annie. Die gelooft eerst niet wat haar overkomt, maar ze krijgt een reeks bewijzen dat het wel degelijk om haar broer gaat.

Hij geeft, na haar vertrouwen gewonnen te hebben, aan dat het zijn taak is om samen met haar een boek te schrijven over het hiernamaals.

De inhoud van zijn berichten is verbluffend, geestverruimend, troostrijk en vervuld van diepe liefde.

Dit ontroerende en verlichtende boek geeft nieuw inzicht op ons leven na de dood en verandert je kijk daarop voorgoed. (204 blz)

Annemie is op zoek naar meer eenheid van tijd, plaats en ruimte. Ze onderzoekt de droom die zoveel mensen koesteren: een plek onder de zon, waar geen plaats meer is voor overvolle agenda's, files, verplichtingen, stress,... In de plaats daarvan: vrijheid van komen en gaan, ruimte, stilte, natuur, genieten,...

Dit boek bevat haar impressies van haar tijd in la douce France. Gedachten en verhalen, ontmoetingen, maar ook de confrontatie met zichzelf en haar eigen levenspad. Omdat het leven dus niet altijd per definitie over rozen gaat. (250 blz)

Nick Larson is een succesvol beursmakelaar, die door de crisis in de schuldbemiddeling belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor.

'De vierde dimensie' is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het boek geeft inzicht in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens en werkelijkheid lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net zoals in het echte leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven, en in dit boek leer je toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen. (376 blz)


Archief
Volg me
  • Facebook Basic Square