BLOGBERICHT.

De wondere wereld van Encaustic ArtVandaag werd me door Facebook vriendelijk gewezen op een vriendschapsverjaardag met Sandra. Ik had er nog niet onmiddellijk bij stil gestaan, maar inderdaad, vandaag een jaar geleden kon ik, samen met Sandra, Ann, Els en Elke, mijn getuigenschrift Basistraining met Encaustic Art® op zak steken. Eén van hen, Els, had het namelijk voor elkaar gekregen de lieve Nederlandse Karina naar The Healing Garden te loodsen om er ons een weekend les te geven. En toen ging er een wereld voor mij open.


Ik had al encaustic wastekeningen zien voorbijkomen via sociale media en zat er mij letterlijk aan te vergapen. Wow, wat was dat mooi! Dat wou ik ook wel eens doen. Na wat surfen en googlen op het net had ik binnen de kortste keren al wat basismateriaal bij de hand. En dan maar gaan experimenteren. Het kind in mij werd wakker. Wat heerlijk, kliederen met wasblokjes op een strijkboutje, even strijken over het blad ermee en telkens opnieuw vol verwondering naar het resultaat kijken. En toch ontbrak er naar mijn gevoel iets aan. Ik wou er meer uithalen dan enkel maar het creatieve. Kon er geen diepere betekenis achter schuilen in deze tekeningen? Wie weet…? Toen kwam ‘toevallig’ toch wel die cursus plots voorbij? Toevallig? Dat er inderdaad meer uit de tekeningen kon worden gehaald werd me al vlug – soms pijnlijk jawel – duidelijk dat eerste weekend.

Van bij de eerste tekening werd ik al pardoes met mijn neus op de feiten gedrukt!


Was me dat even schrikken! Zo met mezelf geconfronteerd te worden! Ik die dacht dat ik mezelf onderhand wel vanbinnen en vanbuiten kende. Ik die van mezelf wel wist hoe ik in elkaar zat. Niet dus. Via een wastekening, gemaakt in het NU en coachende gesprekken door Karina werden knelpunten, patronen en blokkades uit mijn leven blootgelegd. Plots werd het me duidelijk waarom ik me op die bepaalde wijze ging gedragen, denken, waarom ik zus of zo deed. En dat is behoorlijk confronterend ja, maar tegelijk ook zo verruimend en verrijkend. Omdat je plots gaat beseffen waar de oorzaak zit kan je er ook iets gaan aan veranderen.Het heeft me geleerd naar mezelf te kijken met andere ogen. Het heeft me geleerd te vergeven, zowel naar mezelf toe als naar anderen toe. Het heeft me geleerd om los te laten. Los te laten wat mij niet langer meer dient, ook al deed/doet het pijn. Het heeft me geleerd om te leven naar en vanuit mijn hart toe. Het heeft me vooral geleerd om MEZELF te zijn, en niet langer degene dat anderen wensen dat ik ben. Het heeft me vooral geleerd te luisteren naar mijn diepere zelf, naar mijn ware kern, naar mijn ziel. En als je het stil genoeg maakt rondom je, dan heeft die stilte en het Universum je heel wat wijsheid te vertellen.
Het heeft me zo verrijkt dat ik ook de jaaropleiding heb gevolgd en met het afleggen van de eindproef ook het certificaat heb binnengehaald. Ik heb zo’n mooie dingen zien gebeuren en veranderen, zowel bij mezelf als bij mijn medecursisten. Ik kan alleen maar zeggen dat ik/wij erdoor gegroeid zijn. En daarom wil ik het nu ook gaan uitdragen naar de anderen toe. Ik wil er mijn missie van maken anderen te laten kennis maken en verder te helpen via Encaustic Art Coaching®. Mijn hersens draaien op volle toeren op welke wijze ik dit het best aan de man/vrouw kan brengen. Ideeën poppen op in mijn hoofd en ik noteer ze. Ik filter, denk na, ik schrap hier en daar, parkeer een idee, laat weer wat binnenkomen,…


Ik hoop alleen maar zeer veel mensen die bereid zijn aan zichzelf te werken en de confrontatie met zichzelf niet uit de weg gaan, een mooi perspectief te bieden zodat ook zij helemaal ZICHZELF kunnen worden.

Want dat is wat je ziel in essentie wil: dat je helemaal jezelf kan èn mag zijn. Hoe mooi is dat?


Archief
Volg me
  • Facebook Basic Square