BLOGBERICHT.

Heavenly Signs


Heavenly Signs

De laatste tijd ondervind ik een algehele verschuiving van het geloof in het ‘Hogere’, of spirituele, paranormale, … of hoe je het ook noemen wil.

Meer en meer mensen beginnen er ook openlijk voor uit te komen dat ze geloven in iets wat hoger is dan henzelf, dat er meer is na de dood. Dat de dood niet per definitie het einde betekent. Velen vragen ‘tekens’ aan hun dierbare overledenen, als bewijs dat ze nog steeds dichtbij hen zijn. Regelmatig krijg ik dan ook opmerkingen in de aard van: ‘ Ik vraag tekens maar krijg er geen/nooit.’ Dat is meestal omdat men niet weet waar men opmerkzaam moet op zijn wanneer men tekens vraagt, waar je alert moeten voor zijn.

Het meest voorkomende teken zijn wel de ‘veertjes’ die verschijnen. Natuurlijk moet je ook daarin realistisch blijven. Je hoeft niet eerst een kip te gaan pluimen om daarna midden de veertjes te zitten en beweren dat deze van jouw dierbaren komen! De veertjes van hierboven kom je tegen op onverwachte momenten, op onverwachte plaatsen. Bijvoorbeeld: je stapt in/uit je wagen, en net daar ligt een donzig veertje voor je voeten, alsof het er net voor jou is neergelegd. Als je op dat moment ook aan een overleden geliefde dacht, wees dan maar zeker dat die ook daadwerkelijk bij je was. Je moet ook niet bewust op strooptocht achter veertjes gaan, vergeet het maar. Je zal er dan geen vinden. Ze komen immers altijd onverwachts op je pad. Hetzelfde geldt voor muntjes – en neen, géén snoepjes – die je onverwacht tegen komt.Zo ook met vlinders. Als er een (witte) vlinder om je heen komt vliegen, of zelfs op je hand zitten, dan mag je er donder op zeggen dat er een dierbare bij je is. Zo maakte ik ooit met een vriendin een boswandeling. Zoals meestal ging ons gesprek over spirituele zaken, o.a. hadden we het toen over ‘tweelingzielen’. Nu moet je weten dat haar tweelingziel reeds enige tijd overgegaan is. Wat ons op een bepaald moment opviel was dat er een vlinder telkens een paar stappen voor ons, op de grond kwam zitten daar waar zij liep. Eens we daar waren vloog de vlinder langs haar kant een eindje mee op, om wat later terug op de grond te gaan zitten wachten tot zij eraan kwam. Zo ging dat nog een tijdje door, tot de vlinder zich van ons verwijderde en z’n eigen weg volgde. Beiden waren we er zeker van dat de tweelingziel van mijn vriendin op dat moment liet weten dat hij bij haar was. Ontroerend mooi om dit mee te mogen maken.


Ook zo met vogels die op bezoek komen. Heb je een bepaalde vogel die steeds maar dichtbij je in de buurt komt zitten, je strak aankijkt of gewoon nieuwsgierig naar binnen gluurt? En dacht jij op dat moment net aan een dierbare? Nou, dan is die even langs geweest. Hoor je gedurende een bepaalde periode steeds maar weer hetzelfde liedje dat jou net aan die bepaalde geliefde doet denken? En je zet niet zelf het lied op replay? Mooi zo, even gedag komen zeggen op die manier dan!


Een steeds terugkomende herhaling van woord(en) die de overledene vaak gebruikte en waar plots je aandacht op gevestigd wordt. Idem dito met zinnen of uitspraken die je ergens leest of hoort of opvangt uit een gesprek en die je aan iemand in het bijzonder doen denken. Steeds terugkerende cijfercombinaties die je opvallen. Bijvoorbeeld: je kijkt naar de klok en krijgt ‘toevallig’ telkens dubbele cijfers te zien zoals 11.11, 15.15,… Ook zo voor steeds terugkerende lettercombinaties. Ook typisch is een bepaalde geur die uit het niets lijkt op te duiken. Een specifieke geur van bloemen, parfum, tabak,… die je linkt aan de overledene. Opvallend hier is dat jij alleen de geur kan ruiken en kan thuisbrengen, net omdat de persoon jou wil bereiken door zich op die manier kenbaar te maken.De laatste tijd worden er ook meer en meer ‘orbs’ geregistreerd op camera en foto’s. Dit zijn energieën die zich kenbaar maken door als bol op een foto te verschijnen. Deze orb bevindt zich dan meestal in de buurt of vlakbij een geliefde op de foto/film. Met het blote oog zijn ze niet of moeilijk te zien, maar de camera is pienter genoeg om deze wel vast te leggen. Natuurlijk heb je wel eens mensen die dan beweren dat het ‘stofjes’ zijn die je ziet. Met alle respect voor die mensen, maar ondertussen heb ik dan toch al heel wat ‘stof’ kunnen vastleggen met de camera. Alleen moet ik me dan hoognodig bedenkingen gaan maken met de capaciteiten van mijn poetshulp… 😉

Zo zie je maar. Je bent nooit alleen. Je dierbaren zijn bij je, begeleiden en beschermen je op jouw levenspad. En als je open minded maar toch realistisch bent en je hebt er oog voor, dan wens ik je veel succes met het vinden van ‘jouw’ tekens.


Archief
Volg me
  • Facebook Basic Square