BLOGBERICHT.

Reiki… en de weg naar zelfvertrouwen - Deel II

Deel 2: Zomer, juli 2015.Terug thuis na onze deugddoende vakantie in ‘La douce France’ besluit ik één van m’n close vriendinnen op te bellen. Het is tenslotte al bijna eind juli en ik heb haar al een poosje niet meer gehoord. Uit ervaring weet ik dat einde schooljaar op school altijd bijzonder druk is. Tijdens die periode wil ik haar dan ook niet storen in haar dagelijkse bezigheden.Tot mijn verbazing en verbijstering krijg ik haar huilend en helemaal overstuur aan de lijn. Blijkt dat ze al zowat een dikke twee weken enorme tandpijn heeft.

Aangezien het vakantieperiode is, kan ze niet onmiddellijk geholpen worden en wordt dan ook gezwind van het kastje naar de muur gestuurd. Nu heb ik zelf nooit veel last van tandpijn (van hoofdpijn des te meer) dus kan ik me maar matig inbeelden welke intense pijn zij te verduren krijgt. Ik kan het niet aanhoren en besluit haar diezelfde avond nog een reiki sessie te gaan geven. Wie weet helpt het een beetje de pijn te verzachten…

Als ze de deur voor me opent is ze haast niet om aan te zien, ze is letterlijk murw geslagen door de pijn en haar hopeloze houding spreekt boekdelen. Eens in de huiskamer laat ik haar eerst het hele verhaal ventileren: alle frustratie, alle pijn, alle angst, alle moedeloosheid moet eruit. Als ze wat tot bedaren is gekomen stel ik voor dat ze zich op haar zitbank zo comfortabel mogelijk installeert. Ik ga achter haar zitten en werk voornamelijk op haar hoofd, kaakbeen, nek en schouders.


Op een bepaald ogenblik roep ik bij mezelf in stilte Aartsengel Raphaël aan, de engel van heling. Of hij niet een handje wil helpen bij het doorgeven van de reiki energie asjeblief? Nu moet je weten dat ik niet helderziend ben, ik neem op dat ogenblik nog niets waar van kleuren of beelden. Maar dat is buiten m’n vriendin om gerekend. Zegt ze me twijfelend: is dat normaal dat ik hier nu plots allemaal groen zie rondom mij? Ik val haast achterover van verbazing, ik had immers net een S.O.S. gestuurd om hulp en daar was hij al! Je moeten nl weten dat groen de kleur van Aartsengel Raphaël is! Natuurlijk is het dan normaal dat ze allemaal groen rondom haar kan waarnemen.

Hierdoor krijg ik een kanjer van een bevestiging, en via mijn vriendin een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen èn een smile op mijn gezicht van hier tot in Timbuktu. Het is dan ook de eerste nacht – na vele pijnlijke nachten wakker liggen – dat ze eindelijk eens rustiger en haast pijnloos kan doorslapen.Ook de dagen en weken nadien, als ik haar behandel, kan zij mij perfect feedback geven over de kleuren die zij waarneemt tijdens de sessies. Voor mij een hele verwondering en openbaring.


Zo weet ik dat ik goed bezig ben èn dat de engelen ook aanwezig zijn. Zijn dat dan menselijke figuren hoor ik je vragen, of wat moeten we ons daar bij voorstellen? Nee, engelen kunnen allerlei vormen aannemen. Het zijn nl energieën die ik persoonlijk waarneem als lichtflitsen. Anderen kunnen ze onder andere vormen waarnemen, voelen, horen, ruiken,… Zij vergelijkt het zien van de energie met het bewegen van het noorderlicht.


Archief
Volg me
  • Facebook Basic Square